Pinjaman Peribadi Senang Lulus Oleh JCL Credit Leasing

 

Untuk Anggota Kerajaan, GLC & Swasta

Gaji RM1,000 layak mohon

RM20,000

Jumlah pinjaman maksimum

10 TAHUN

Tempoh maksimum pinjaman

Isu CCRIS, CTOS, AKPK?

Semua layak mohon

MyPinjam merupakan ONE STOP CENTRE untuk pemohon melakukan pinjaman peribadi melalui JCL Credit Leasing secara cepat & semaksimum boleh (sehingga maksimum RM20k sahaja).

Servis 100% percuma. Tiada pembayaran diperlukan.

Ciri-Ciri

Kenapa anda perlu buat pinjaman peribadi dengan JCL Credit Leasing

 • Pinjaman peribadi daripada JCL Credit Leasing
 • Amaun pembiayaan sehingga RM20,000
 • Tempoh pembiayaan dari 1 sehingga 10 tahun
 • Kadar keuntungan 12% ke 18% p.a.
 • Tanpa penjamin atau cagaran
 • Tiada bayaran pendahuluan
 • Proses dalam 3 hari
Semak Terus

Ketahui anggaran pinjaman yang layak

 

Sistem kami buat semakan terus dengan JCL Credit Leasing.

Keputusan sangat cepat. Hanya perlu isi borang ini.

 


Proses Permohonan

Sangat mudah. Semua hanya dalam talian sahaja.

 

01

DAPATKAN KADAR

Isi borang diatas untuk dapatkan terus jumlah kelayakan. Tidak perlu hantar dokumen peribadi semasa membuat semakan.

02

HANTAR DOKUMEN

Jika layak, sediakan dokumen pengenalan diri dan penyata pendapatan untuk melengkapkan permohonan.

 

03

SETUJU TERMA

Pihak JCL Credit Leasing akan hubungi anda untuk sahkan permohonan. Semak dan tandatangan perjanjian pinjaman.

04

TERIMA WANG

Wang pinjaman akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda sepantas 3 hari.

Mudahnya Untuk Memohon

 • Warganegara Malaysia berumur 18 – 60 tahun
 • Warganegara Malaysia
 • Gaji minimum RM1,000
 • KL, Putrajaya, Selangor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Perak & Johor
 • Tempoh pembiayaan 1 – 10 tahun
 • Layak mohon meskipun komitmen luar tinggi, disenarai hitam atau CCRIS/CTOS & AKPK
 • Tiada bayaran pendahuluan
 • Permohonan 100% percuma

 

Dokumen diperlukan:

 • Kad pengenalan (MyKad)
 • Slip gaji 3 bulan terkini
 • Penyata bank 3 bulan terkini
 • Penyata KWSP terbaru atau borang pengesahan cukai
 • Bil Utiliti – elektrik, air, atau lain lain

Lihat Komen Mereka

Ramai telah menggunakan servis kami. Anda bila lagi?

“Servis memang laju. Mudah berurusan. Sangat puas hati”

013-34393**

“Terima kasih sebab tolong adjust loan sampai lulus”

013-37194**

“Tak sangka dapat lepas loan. Komitmen saya dah memang tinggi”

018-38310**

Pertanyaan?

Chat Dengan Kami

Respon pantas 24/7.

Soalan Berkenaan Koperasi

Apakah itu Pinjaman Peribadi JCL Credit Leasing

JCL Credit Leasing Sdn Bhd (41311-H), yang juga dikenali sebagai Japan Credit Leasing, adalah sebuah syarikat pinjaman berlesen di bawah KPKT. JCL menerobosi pasaran Malaysia pada tahun 2014 dengan menawarkan pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, dan skim sewa beli.

 

Apakah beza antara pinjaman koperasi dan pinjaman bank komersial?

Jenis Pemohon: Pinjaman Koperasi dikhaskan untuk penjawat awam. Permohonan Pinjaman Bank terbuka kepada pekerja swasta, bekerja sendiri serta pekerja sektor awam.

Tempoh: Tempoh Pinjaman Koperasi lazimnya sehingga 10 tahun. Kebanyakan Pinjaman Bank Komersial menawarkan tempoh 5-7 tahun.

Kriteria Kredit: Kriteria kelulusan Pinjaman Koperasi adalah lebih mudah berbanding Pinjaman Bank disebabkan oleh kaedah bayaran balik menerusi potongan gaji. Peminjam yang ada rekod CCRIS/CTOS negatif, komitmen tinggi atau disenaraikan di bawah ‘Akaun Perhatian Khas’ (SAA) masih ada peluang untuk dapatkan kelulusan Pinjaman Koperasi. Kriteria kelulusan untuk Pinjaman Bank Komersial adalah lebih ketat. Peminjam yang ada rekod CCRIS atau CTOS yang kurang baik (bayaran pinjaman lewat melebihi 3 bulan), komitmen tinggi, atau disenaraikan bawah ‘Akaun Perhatian Khas’ (SAA); kadar kelulusan pinjaman adalah lebih rendah, sekiranya lulus mungkin dengan amaun pinjaman yang lebih rendah atau kadar faedah yang lebih tinggi.

Kaedah Bayaran Balik: Bayaran Pinjaman Koperasi dilakukan potongan gaji peminjam oleh Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Biro ANGKASA) atau Jabatan Akauntan Negara. Bayaran balik Pinjaman Bank Komersial lazimnya dilakukan melalui autodebit atau bayaran ansuran ‘bank-in’ secara manual. Terdapat juga situasi di mana bank komersial menawarkan pilihan potongan gaji.

Kadar Faedah & Jumlah Bersih Bayaran Keluar (Payout): Kadar faedah Pinjaman Koperasi biasanya lebih rendah. Biasanya Pinjaman Koperasi tidak membayar 100% jumlah pinjaman kepada peminjam. Kebanyakan payout Pinjaman Koperasi adalah antara lingkungan 70%–98%. Kadar faedah Pinjaman Bank Komersial biasanya lebih rendah berbanding Pinjaman Koperasi. Biasanya, payout dalam linkungan 70%–90% mengikuti bank tersebut.

Kenapa perlu guna pinjaman koperasi?

Alternatif jika permohonan pinjaman bank komersial tidak diluluskan. Proses kelulusan Pinjaman Koperasi lebih fleksibel. Kebanyakan koperasi menerima permohonan peminjam yang tiada rekod kredit atau ada rekod CCRIS/CTOS negatif (contoh ada senarai Akaun Perhatian Khas (SAA) atau melebihi 3 bulan bayaran lewat) & juga komitmen kewangan tinggi. Namun, Pinjaman Koperasi hanya akan diluluskan jika jumlah potongan di slip gaji tidak melebihi 60% daripada pendapatan kasar peminjam.

Selesaikan bayaran tertunggak & padamkan rekod negatif CCRIS/CTOS. Rekod bayar balik pinjaman yang tidak konsisten (termasuk juga pinjaman di mana anda selaku sebagai penjamin) akan mengakibatkan rekod kredit negatif. Jika ini berlaku, kemungkinan besar pihak bank tidak akan meluluskan pinjaman rumah, kereta atau permohonan kad kredit anda. Mohon Pinjaman Koperasi untuk selesaikan hutang yang tertunggak dan padam rekod negatif CCRIS/CTOS.

Selesaikan hutang yang mahal dengan kadar faedah rendah pinjaman koperasi. Walaupun anda ada sejarah kredit yang baik, Pinjaman Koperasi bermanfaat bantu kurangkan beban kewangan. Jika anda ada baki kad kredit yang berfaedah 15–18% atau pinjaman peribadi dengan faedah tinggi, gunakan Pinjaman Koperasi yang kadar faedahnya lebih rendah sebagai untuk bayar balik hutang yang tinggi tersebut.

Syarat Umum

Apa syarat umum?

Tertakluk kepada terma dan syarat. Kadar keuntungan pembiayaan bermula dari minimum 3.99% p.a. (kadar rata) sehingga maksimum 9.99% p.a. (kadar rata).

Tempoh pembiayaan adalah antara 1 hingga 10 tahun. Sebagai contoh, untuk pembiayaan RM10,000, bertempoh 10 tahun pada kadar keuntungan 3.99% p.a., jumlah bayaran semula pada hujung tempoh adalah RM13,990.

Pembayaran balik secara bulanan sehingga tamat tempoh pembiayaan hendaklah bermula sekurang-kurangnya setelah 30 hari dari tarikh pinjaman dikeluarkan. Sebagai contoh, bulan 1 april mula terima pembiayaan, maka boleh mula bayar semula secara bulanan bermula 1 mei sehingga tamat tempoh (contoh sehingga 12 bulan pembayaran @ 1 tahun).

Subject to the terms and conditions. Financing profit rates start from a minimum of 3.99% p.a. (flat rate annual percentage rate) up to a maximum of 9.99% p.a. (average rate). The financing period is between 1 to 10 years. For example, for a financing of RM10,000, for a term of 10 years at a profit rate of 3.99% p.a., the total repayment at the end of the period is RM13,990. Repayment on a monthly basis until the end of the financing period must begin at least 30 days from the date the loan is issued. For example, April 1 starts receiving financing, then can start repaying on a monthly basis starting May 1 until the end of the period (example up to 12 months payment @ 1 year).

Untuk pelbagai soalan lain, lihat disini >>

Pejabat

No. 30, Jalan 3/70, Seksyen 3, 43650,
Bandar Baru Bangi, Selangor

017-250 0050
info@mypinjam.com.my

Isnin – Jumaat | 8pg – 5ptg